Tag: 贵族宝贝PYO

Taringa Treehouse / Phorm architecture + design

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/875670/taringa-treehouse-phorm-architecture-plus-design Clipboard Architects: Phorm architecture + design Area Area of this architecture project Year:  Manufacturers: MAXI Plywood, ATJ, Ampelite Steel Fabrication & Installation:Watkins SteelArchitects In Charge:Paul Hotston, Yohei OmuraCity:BrisbaneCountry:AustraliaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Christopher Frederick JonesRecommended ProductsWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXText description provided by the architects. Taringa Treehouse is a detached residential extension located in a backyard. It is both integrated and independent to the original house. The treehouse instigates a shift in occupation within the Site, reflecting an attitude of informality inspired by a significant tree and the peculiar territory it occupies.Save this picture!© Christopher Frederick JonesBrisbane is a verdant, subtropical, suburban place. House lots are typically long and thin. Traditional timber and tin houses (Queenslanders) politely occupy the street edge and create largely unoccupied spaces at the rear. These ‘backyards’ tend to be overgrown, unruly spaces and are the domain of children and makeshift structures. The treehouse is devised as an invitation to visit and engage with this distinct yet typically unchartered territory.Save this picture!© Christopher Frederick JonesThe footprint is confined and placement careful to minimise displacement of valued landscape. The building generates a large courtyard between itself and the house, secures privacy to the side and rear neighbours and casts shade in the afternoon. The triangular plan is the considered response to the field of immediate adjacencies.Save this picture!Axonometric ViewThe long edge [hypotenuse] has been cut to accommodate the majestic tree and opens a broad north eastern face into the garden. The exaggerated weatherboard elevation has been designed to receive the shadow play of the tree. The short side contains the translucent stair nestled into the tree line. The western elevation catches the intense heat and light of the day and is glimpsed from the street. Draped in metallic cladding, the treehouse is revealed to the neighbourhood as an unexpected urban artefact embedded in the greenery. The treehouse presents no formal elevation back to the original house. Only the ‘thin edge of the wedge’ is present. The intention was not to fill the backyard but retain the natural aspect and vacancy.Save this picture!© Christopher Frederick JonesThe building is designed as a set of informal spaces, walls sliding open to embrace and borrow from the landscape. The program is un-prescribed, downstairs is a platform with a veranda edge, there is a climbing wall, upstairs is a loft. The scale of the building is proportioned to the tree. The structure is stretched and elongated to reach the low branches. Occupants are scaled by the internal volumes, at some moments swelling relative to the spaces other times shrinking within them. Movement is centrifugal, along its 3 sides, sling-shooting the occupants from the ground up into the canopy. The expressed structure subtly reinforcing the shifts in orientation and geometry along the journey. Save this picture!Lower Level / Upper Level PlanMany aspects of the Treehouse are informed not from local domestic architecture but rather the playful language and sensibilities of children’s cubby houses which traditionally inhabit this terrain. Whilst refined and keenly executed, the treehouse reflects upon the assemblage of eclectic materials and textures of these naïve structures. More particularly their ability to collect experiences of place and solicit memories.Save this picture!© Christopher Frederick JonesProject gallerySee allShow less”KITERASU” Model CLT Building at Kuse Station / ofaSelected ProjectsWorld’s First “Smart Street” in London Turns Footsteps into EnergyArchitecture News Share Marvel Constructions Taringa Treehouse / Phorm architecture + designSave this projectSaveTaringa Treehouse / Phorm architecture + design Save this picture!© Christopher Frederick Jones Share “COPY” Structural Design: CopyHouses•Brisbane, Australia Area:  50 m² Year Completion year of this architecture project ArchDaily Photographs Taringa Treehouse / Phorm architecture + design ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/875670/taringa-treehouse-phorm-architecture-plus-design Clipboard Projects Photographs:  Christopher Frederick Jones Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Australia Optimum Structures 2016 Builder: Houses CopyAbout this officePhorm architecture + designOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBrisbaneAustraliaPublished on July 12, 2017Cite: “Taringa Treehouse / Phorm architecture + design” 12 Jul 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – FocusGlass3MGlass Finish – FASARA™ Fabric/WashiPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WoodParklex International S.L.Wood Finishes in Landaburu BordaSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetallicsTrimoFire Resistant Panel – Trimoterm FTVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – Northlight 40-90°SinksAcquabellaSink – LeviCurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – EvokeChairs / StoolsBassamFellowsSpindle Chair and StoolMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?树屋 Taringa Treehouse / Phorm architecture + design是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more