Tag: 贵族宝贝DHV

The Doonan Glasshouse / Sarah Waller Design

first_imgProducts used in this ProjectRenders / 3D AnimationAutodeskRevit – BIM SoftwareClients:Sarah Waller, Paul BlatchfordEngineering:Structures Engineering DesignCity:DoonanCountry:AustraliaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Mister MistressText description provided by the architects. The Doonan Glasshouse is the self-designed and built ‘dream home’ of Architect Sarah Waller. Adopting a ‘less is more’ approach, the floating terrazzo slab, long expanses of full height glass and a near flat roof provide a simple, yet elegant, linear form. Inspired by mid-century homes such as Mies van der Rohe’s Farnsworth House and Philip Johnson’s Glass House, Sarah Waller Design aimed to create a timeless piece of architecture in the Sunshine Coast Hinterland.Save this picture!© Mister MistressSave this picture!© Mister MistressThe primary design intention was to remove the distinction between the indoors and outdoors in order to create spaces which feel open and transparent. Walls of glass spanning the length of the home allow an abundance of natural light to stream through, imbuing warmth and affording uninterrupted views of the lush surrounds. From within, the full height glass and butt-jointed corner windows increase the sense of openness and highlight the architectural features. Externally, the glass reflects the surrounding greenery which allows the structure to blend into the site and for the landscape to appear as if it is floating through the house.Save this picture!© Mister MistressSave this picture!© Mister MistressThe main house has an open floorplan with Kitchen and Dining Area, Living Area with Fireplace, Media Room, Study, Laundry and four Bedrooms and Bathrooms. The Master Bedroom and Studio act as two glass boxes which gently bookend the L shaped layout. Views from all rooms take advantage of the surrounding landscape and tropical climate. The unconventional kitchen takes pride of place in the center of the house and is the definition of minimalism with a restrained palette and clean lines. Generously sized black and white island benches punctuate the open plan layout and reflect the linear monochrome feel throughout.Save this picture!PlanThe philosophy behind this house was to create somewhere which made the occupant feel like they were on holidays all the time, which resulted in the resort style character of the design. Taking style cues from the Modernist Palm Springs pools popular during the 50’s, the home includes a streamlined 18-meter pool, offset with a Cabana which is ideally located for soaking up the sweeping views across the landscape. A tropical feel pervades the lush landscaping which envelops the house and with pool stepped down a level, views to the hinterland from the main house above are maximized. Simple mass tropical planting with up-lit feature trees are the basis of landscape design.Save this picture!© Mister MistressSave this picture!© Mister MistressOverall the clean lines, total transparency and minimal detail of this design come together to create an architectural statement which reflects the houses of the 1950s modernist movement, whilst the monochromatic colour scheme pulls the house together, resulting in a chic, modern and flowing family home.Save this picture!© Mister MistressProject gallerySee allShow lessIlil Coffee / ATMOROUNDSelected Projects150 Charles Apartment Building / COOKFOX ArchitectsSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/915817/the-doonan-glasshouse-sarah-waller-design Clipboard Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Australia ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/915817/the-doonan-glasshouse-sarah-waller-design Clipboard Photographs Manufacturers: AutoDesk, James Hardie Australia, Fibonacci Stone, Fisher & Paykel, GJames, Reece, Bisazza Australia, Fenix Interiors Save this picture!© Mister Mistress+ 28Curated by Paula Pintos Share The Doonan Glasshouse / Sarah Waller DesignSave this projectSaveThe Doonan Glasshouse / Sarah Waller Design Houses “COPY” The Doonan Glasshouse / Sarah Waller Design Year: center_img Area:  660 m² Year Completion year of this architecture project Sarah Waller ArchDaily Architects: Sarah Waller Design Area Area of this architecture project Lead Architects: CopyHouses•Doonan, Australia CopyAbout this officeSarah Waller DesignOfficeFollowProductsGlassSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDoonanAustraliaPublished on April 26, 2019Cite: “The Doonan Glasshouse / Sarah Waller Design” 26 Apr 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassHanging LampsVibiaHanging Lamp – VOLConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionBricksFeldhaus KlinkerThin Bricks – ClassicGlassDip-TechDigital Ceramic Printing for Interior DesignWoodStructureCraftEngineering – FootbridgesAluminium CompositesCymat Technologies Ltd.Bundang Doosan Tower – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamTable LampsRoss GardamDesk Lamp – OraMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Mister Mistress, Paul Smith, Anastasia Kariofyllidis Manufacturers Brands with products used in this architecture project Projects “COPY” 2015last_img read more

Blinco Street House / Philip Stejskal Architecture

first_img 2018 CopyHouses•Fremantle, Australia “COPY” Save this picture!© Bo Wong+ 49Curated by Paula Pintos Share Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/918134/blinco-street-house-philip-stejskal-architecture Clipboard Australia ATLAS Blinco Street House / Philip Stejskal ArchitectureSave this projectSaveBlinco Street House / Philip Stejskal Architecture Architects: Philip Stejskal Architecture Area Area of this architecture project Landscape: Photographs Year:  Projects Design Team:Philip Stejskal, Yang Yang Lee, Claire HolmesCity:FremantleCountry:AustraliaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Bo WongRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEADoorsJansenDoors – Folding and SlidingWoodSculptformTimber Click-on BattensEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreText description provided by the architects. The design grew from the client’s desire to ‘re-set’ each time he returned from work. He would arrive by car straight from the airport, without the time to adequately slot back into society. Our client was a single FIFO worker at the start of the project, who wanted a laid-back and robust sanctuary back home. He would arrive by car from the airport after a month off-shore and wanted the house to be instrumental in readjusting his mindset back into an on-shore, city-based existence for the ensuing month. The home needed to allow a gradual adjustment. Nothing too abrupt. Connection with Fremantle, but also plenty of privacy and dimly lit space to enjoy solitude. A place that was gentle on the senses, yet also engaging. Together with the client, we devised an entrance sequence to perform the initial reset.Save this picture!© Bo WongSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Bo WongFrom the garage, entry is via a back gate, which provides access to a protected porch with lush potted vegetation. From here a solid front door with a high light window. Pass through this into a narrow space with brick floor and walls, dark stained plywood cabinetry and a pond visible through a frameless glass door. A compressive and contemplative space. A right turn leads into a circular space with a low ceiling: the library, which doubles as circulation nexus. From here go straight ahead into the living room; turn right for the spiral stairwell; left for the kitchen; or hook right for the toilet. A place to re-orientate and also to remember. The final stop before passing through deep thresholds to parts of the house where the local living can begin.Save this picture!© Bo WongThe kitchen, still dimly lit and cross-ventilated through louvers from the pond, is a galley and becomes a built-in dining booth at the northern end. The dining room shares a single story volume with the kitchen, which gives way to a double height volume passing East towards the living room. The living room is where the solitude of the ground floor encounters the cheer of a brighter and more outward looking the first floor, via a double height volume. This transition is less gradual in the spiral staircase, where black-stained treads switch to lime-washed ones just below the first-floor landing. Lime-washed timbers and white walls predominate on the first floor, which is brightened by many windows and a double-glazed skylight over the corridor.Save this picture!© Bo WongDoors are frameless and skirting boards integrated. The focus is downwards and outwards. To the North, a full-width operable lattice screen provides sun protection and privacy for both levels of the house. The screen is made of Hardie Lattice, an economical off-the-shelf product appropriated to painted Duragal frames on simple pin hinges and rod stays. They, along with abundant quantities of face brick, painted concrete floors, integrated glazed brick splashbacks and plywood lend the home a rudimentary and relaxed feel. The client wanted to kick off his shoes, walk in off the beach, have his friends over without worrying too much. The surfaces have been designed with this in mind, as robust and hardy finishes.Save this picture!© Bo WongSave this picture!Section 2Save this picture!© Bo WongProject gallerySee allShow lessHouse on the Great Wall / MDDM STUDIOSelected ProjectsHouse of Would / EliiSelected Projects Share “COPY” Manufacturers: James Hardie Australia, Austral Bricks, Bluescope, James Hardie, Nemetschek, Paperock, Austral Plywood Area:  240 m² Year Completion year of this architecture project Blinco Street House / Philip Stejskal Architecture Photographs:  Bo Wong Manufacturers Brands with products used in this architecture project ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/918134/blinco-street-house-philip-stejskal-architecture Clipboard CopyAbout this officePhilip Stejskal ArchitectureOfficeFollowProductsWoodSteelBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesFremantleAustraliaPublished on June 02, 2019Cite: “Blinco Street House / Philip Stejskal Architecture” 02 Jun 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Blinco街区住宅 / Philip Stejskal Architecture是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more